Helmikuu 2023
Berlinale Talents on Berliinin kansainvälisten elokuvajuhlien kehittämä ohjelma 250:lle kehittyvälle elokuvantekijälle ja sarjamuotoisen sisällön tekijöille. Berlinale Talentsin tavoitteena on muun muassa erilaisten koulutusten, workshoppien ja labien avulla auttaa tekijöitä ja tuottajia kehittää ja esitellä omia projektejaan.
Haun tarkemmat tiedot löytyvät täältä: Call for Entries
Berlinale Talents
Alkaen kesäkuusta, kestää marraskuun loppuun
Torino Film Lab järjestää kolmea erilaista ohjelmaa, joista yksi on elokuvaprojekteihin keskittyvä FeatureLab.
FeatureLab-kurssilla tähdätään kokonaisvaltaiseen projektikehittelyyn, joka on tarkoitettu ohjaajan, tuottajan ja mielellään myös käsikirjoittajan muodostamalle tiimille. Vaatimuksena on myös se, että tiimi työskentelee ensimmäisen tai toisen elokuvan parissa. Elokuva voi olla fiktio, dokumentti, animaatio tai kokeellinen elokuva.
Kurssitapaamiset alkavat kesäisin ja kestävät marraskuulle.
Haku seuraavaan v. 2022 Labiin sulkeutuu tammikuussa 2022.
FeatureLab
2022
IDFAcademy järjestää ympäri vuoden erilaisia kursseja ja harjoitusohjelmia dokumenttielokuvien tekijöille. IDFAcademy Summer School heinäkuussa sekä IDFAn aikana järjestettävä IDFAcademy ovat suunnattu kansainvälisille osallistujille. IDFAcademyn koulutusohjelma keskittyy nouseviin kykyihin. Nelipäiväiseen ohjelmaan valitaan 100 osallistujaa.
IDFAcademy
2022
Erich Pommer Institut tarjoaa erilaisia av-alan koulutuksia ja seminaareja mm. Saksassa sekä verkkokursseja. Opintoja järjestetään niin saksan- kuin englannin kielellä. Kattavasta kurssitarjonnasta löytyy mm. European co-production, Digital Distribution, Clearing rights for Film & TV sekä Serial writing and producing.
Tulevat tapahtumat ja lisätiedot löytyy täältä: Erich Pommer Institut
Elokuu 2022
First Cut+ on uusi ohjelma, joka julkaistiin v. 2020 yhdessä Triesten When East Meets West:in ja Karlovy Varyn IFF’s Eastern Promises Industry Days:in kanssa. Ohjelma on tarkoitettu jälkituotannossa oleville elokuville jotka ovat osallistuneet First Cut Labiin ja se keskittyy elokuvan kilpailukyvyn ja markkinoinnin nostoon. Fokus on Keski- ja Itä-Euroopan elokuvissa, ja tuotantomaissa joissa tuotantokapasiteetti on alhainen (koskee n. 75% elokuvista). Ohjelmaan otetaan mukaan 16 elokuvaa.
First Cut +
Workshop joka toteutuu vuosittain, 2022
dok.incubator on kansainvälinen dokumenttielokuvien workshop, joka on kuuden kuukauden mittainen. Dokumenttielokuvaan saadaan yksilöllistä ohjausta alan huipputekijöiltä, kuten tuottajilta, levittäjiltä ja leikkaajilta. Workshopin aikana leikataan elokuvan lopullinen versio, tunnistetaan elokuvan kansainvälinen potentiaali ja luodaan elokuvalle innovatiivinen markkinointistrategia sekä levityssuunnitelma. Workshoppiin osallistuu aina elokuvan tuottaja, ohjaaja sekä leikkaaja. Workshop toimii niin, että vuoden aikana on kolme viikon pituista jaksoa kolmessa eri Euroopan maassa.
Workshoppiin valitaan vuosittain kahdeksan projektia. Haku vuodelle 2021 sulkeutui tammikuussa 2021. Hakuohjeet löydät täältä: https://dokincubator.net/introduction-to-applications/
doc.incubator
Syyskuu 2022
MediaXchangen järjestämä päivän pituinen showrunnereille ja käsikirjoittajille tarkoitettu seminaari Oslo Series Days– sarjamarketin yhteydessä. Seminaarissa perehdytään mm. luovan työn prosessiin ja tekniikoihin, erilaisiin writers room- malleihin sekä luovien tiimien johtamiseen. Osallistujan on oltava showrunner tai sarjan pääkirjoittaja. Puhujina edellisissä tapahtumissa on ollut mm. Breaking Badin ja Better Call Saulin luonut Vince Gilligan, Sopranosin tekijänä tunnettu ja Spike Leen kanssa työskennellyt Todd Kessler sekä The Wiren luonut David Simon.
Oslo Showrunner Forum
2022
EAVEn 2021 vuoden koulutusjakso, jossa koulutus keskittyy kolmeen viikon pituiseen jaksoon vuodessa. Tapaamiset ovat Luxembourgissa, Orleansissa ja Kataloniassa. Koulutus on tarkoitettu fiktio-, dokumentti- ja TV-sarjan tuottajille, jotka jo työskentelevät alalla ja haluavat laajentaa kansainvälistä osaamistaan ja luoda verkostoja. Mukaan otetaan myös osallistujia esim. alan komissioista, rahoittajista, laki-, festivaali-, market- ja median osaajista. Koulutukseen mahtuu noin 50 osallistujaa. Vuoden 2021 haku on auki 31.8.2020 asti, katso tarkemmat hakuohjeet: https://urly.fi/1G0E
EAVE
Vuosittainen ohjelma, 2022
Eurodoc koulutusohjelma sisältää dokumentintekijöille kolme viikon pituista intensiivijaksoa eri maissa. Mukaan voi hakea luovalla dokumentilla, joka on kehitysvaiheessa. Ohjelmaan valitaan noin 3o ammattilaista ja ohjelma alkaa maaliskuussa. Haku aukeaa kesällä ja sulkeutuu syksyllä.
Katso tarkemmat hakuohjeet täältä: https://urly.fi/1Gwl
Eurodoc
Lokakuu 2022
Medimed – The Euromed Docs (The Euro-Mediterranean Documentary Market & Pitching Forum) on kansainvälinen dokumenttielokuvamarketti, joka keskittyy dokumenttien markkinointiin ja levitykseen, niin valmiisiin että kehitteillä olevien EU:n ja eteläisen Välimeren maiden dokumenttiprojekteihin.
Kaikki ammattilaiset dokumenttialalta voivat osallistua marketiin. MEDIMED akkreditoinnilla saa kolmen päivän sisäänpääsyn co-production ja co-financing foorumiin, ANTI PITCH rough cut screeningeihin, ja verkostointitapahtumiin. Market halutaan pidetään pienikokoisena ja laadukkaana, ja vain 250 valittua mahtuu sisään. Worshoppeihin ja Pitching forumiin (kolme eri kategoriaa) suositellaan vahvasti tuottaja + ohjaaja työparin osallistumista. Markettiin voi myös halutessaan hakea tarkkailijana (observer) jos ei hae projektillaan pitchaamaan.
Medimed