ISAN

ISAN (International Standard Audiovisual Number) on kansainvälinen numerointijärjestelmä audiovisuaalisten teosten tunnistamiseen. ISAN-tunnus yksilöi teoksen ja toimii kuten henkilötunnus. ISAN-tunnus auttaa teosten levityksen valvonnassa ja helpottaa oikeuksien hallintaa. ISAN-tunnus on edellytys Suomen elokuvasäätiön tuotantotuelle ja EU:n hankekehittely- ja televisiotuelle. Tunnusta voi hakea teokselle jo tuotantovaiheessa.

Huom! ISAN-tunnusta voi jatkossa hakea myös Kaista-portaalin kautta. APFI:n ISAN-tunnuksen hakulomake poistuu käytöstä marraskuussa 2024.

Tunnuksen hakuohje:

ISAN-tunnuksen hakemiseen on kaksi vaihtoehtoa:

1. APFI hakee tunnuksen tuotantoyhtiön puolesta

APFI voi hakea ISAN-tunnuksen tuotantoyhtiön puolesta. APFI veloittaa ISAN-tunnuksista 50 € (+ alv)/tunnus. Hinta APFI:n jäsenille on 45 € (+ alv)/tunnus. 

Klikkaa tästä ISAN-tunnuksen hakulomakkeeseen. Täytä lomakkeeseen teoksen tiedot, ja otamme pian yhteyttä.

TAI

2. Tuotantoyhtiö hakee tunnuksen itse

Rekisteröidy ISAN-IA-tietokantaan täyttämällä oheinen lomake: http://www.isan.org/docs/TRA-Registrant_Terms_Conditions.pdf

  • Valitse toimijoista ”Production Company”
  • Täytä yhteystiedot
  • Määritä itsellesi käyttäjätunnus = ”Client Login Identifier”. Maksettuasi laskun, saat salasanan sähköpostiisi.
  • Valitse maksutapa (Bank Transfer/Credit Card) lomakkeen viimeiseltä sivulta.

Lähetä lomake allekirjoitettuna osoitteeseen: support@isan.zendesk.com.

Rekisteröitymismaksu 200 CHF (n. 172 €) on kertaluonteinen. Maksun suorituksen jälkeen saat sähköpostitse salasanan ISAN-IA-tietokantaan tunnusten hakemista varten. ISAN-tunnuksista veloitetaan 35 CHF (n. 30 €)/tunnus. Ennen kuin haet teoksillesi tunnuksia, tarkistathan tietokannasta, ettei kyseisille teoksille ole jo olemassa ISAN-tunnusta. APFI tarjoaa käyttötukea lisämaksusta.

Lisätietoja:
Outi Saarinen
outi.saarinen@apfi.fi
+358 40 755 3578

APFI on saanut ISAN-toiminnalleen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää valtionavustusta.