MIPCOM Focus on Finland showcase

alkaa
16.10.2023
päättyy
19.10.2023

FOCUS on FINLAND esittelee suomalaisia sarjatuotantoja Mipcomissa 16.10.2023 

Showcase on osa marketin virallista ohjelmaa ja siinä esitellään pitchausvalmiita sarjatuotantoja potentiaalisille kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Showcase sekä Mipcom tapahtuma on hyvä mahdollisuus löytää tuotannolle yhteistuottaja, rahoittaja, tilaaja tai levittäjä. Showcaseen valitaan mukaan maksimissaan kuusi tuotantoa yhdessä Focus on Finland -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.
Showcase on Mipcomin ensimmäisenä päivänä ma 16.10 klo 14.30-15.30 A- auditoriossa. 

Valintakriteerit tuotannoille:

Kehittelyvaiheessa oleva kansainvälisesti kiinnostava sarja, joka etsii lisärahoitusta tai kansainvälistä levittäjää. Tuotannosta on oltava liikkuvaa materiaalia, esim. moodreel, joka toimitetaan APFI:lle syyskuun aikana (PVM tarkentuu). Jokaisen esitys koostuu pitchistä ja trailerista/moodreelistä. 

Haku aukeaa elokuun alussa ja tiedotamme tästä kaikille jäsenyrityksillemme. 

Lisäksi koostamme showcase-tuotantojen katalogin (sähköinen sekä paperinen). Showcaseen valitut tuotannot sitoutuvat toimittamaan mahdolliset puuttuvat materiaalit annettuun määräaikaan mennessä. Jos materiaaleja ei toimiteta annettuun määräaikaan mennessä, tuotanto putoaa showcasesta pois.

Pyrimme myös järjestämään pitchauksen sisällön harjoittelun (pitchin hiominen) ammattilaisen kanssa. 

Showcaseen valitut tuottajat maksavat itse matkakulut ja akkreditoinnin markettiin. 
Showcase-paikan arvo on n. 3500€/yritys jonka APFI kustantaa. 

Tapahtuman matkakuluihin (matka-, majoitus-, rekisteröintikulut ja ulkomaan päivärahat tapahtuman ajalta) yritys voi hakea  Exhibition Explorer messutukea Business Finlandilta. Hakemus täytyy lähettää viimeistään päivää ennen Mipcom- tapahtuman alkua (ja oman menomatkan alkua) ja toteutuneet kulut raportoidaan tapahtuman jälkeen. Pk-yritykset voivat saada rahoitusta enintään 50 % ja midcap-yritykset 40 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää yksittäiselle yritykselle enintään 35 000 euroa per messuhanke ja pienin mahdollinen avustus on 1 000 euroa per yritys. Rahoitus maksetaan jälkikäteen.
Kts. tarkemmat tukiehdot messutuen sivuilta. 


Focus on Finland – tapahtumien tavoite on tuoda suomalaista sisältöä entistä näkyvämmin esille kansainvälisissä alan tapahtumissa. Focus on Finland nostaa valokeilaan draama- ja dokumenttisisältöjä. Tavoitteena on lisätä sisällöntuottajien mahdollisuuksia kansainvälisen rahoituksen hankkimiselle, myynnille sekä levittämiselle. APFI:n yhteistyökumppaneina draaman hankkeessa ovat Suomen elokuvasäätiö, Yle ja Business Finland.

Tulevat tapahtumat

13.
kesäkuu

MIFA

13.06.2023-16.06.2023
MIFA (Annecy International Animation Film Market) on Annecyn animaatiofestivaalin yhteydessä järjestettävä vuosittainen ammattilaistapahtuma. Suomi on mukana yhteispohjoismaisella Nordic Animation ständillä.
Lue lisää >>
31.
elokuu

Screen Helsinki 2023

31.08.2023
Screen Helsinki tulee taas! Av-alan yhteinen, odotettu ammattilaistapahtuma järjestetään elokuun lopussa Tennispalatsin elokuvateatterissa, keskellä Helsingin sykettä.
Lue lisää >>
4.
syyskuu

Ympäristökoulutukset (albert)

04.09.2023-31.12.2023
Albert-ympäristökoulutuksen tarkoituksena on perehdyttää av-alan ammattilaisia ekologisemman tuottamisen käsitteeseen.
Lue lisää >>