Tampere Film Festival 2022

alkaa
09.03.2022
päättyy
13.03.2022

 

Tampereen elokuvajuhlat kokoaa vuosittain yhteen elokuvataiteen ystävät ja alan ammattilaiset. Vuonna 2022 tapahtuma järjestetään 52. kerran 9.–13. maaliskuuta. APFI on tänä vuonna mukana useammassa paneelissa joko yhtenä järjestäjänä tai puhujana, joten niistä lisää kootusti tässä. Tavataan Tampereella!

Lisätietoja ja akkreditointi TÄÄLTÄ. Ammattilaisten akkreditointi on auki festivaalin loppuun saakka.

SCRIPT TAMPERE: Sustainability & Storytelling – How Do They Mix?

TO 10.3. klo 10:00–11:00
FESTIVAALIKESKUS; FACTORY & ONLINE

Voimmeko kirjoittaa edistääksemme muutosta tai muuttaa sitä, miten kirjoitamme silti säilyttäen taiteellisen vapautemme? Tunnin aikana kuullaan, miten kirjoittajat voivat hyödyntää rooliaan elokuva- ja televisioalan siirtymässä kohti kestävää kehitystä ja monimuotoisuutta, niin työpaikkana että tarinoita luovina vaikuttajina. Sessiossa mukana käsikirjoittaja Valeria Richter vierainaan tuottaja Helene Granqvist ja käsikirjoittaja Anna Ruohonen. Keskustelu käydään englanniksi. Keskustelijat osallistuvat onlinena ja session moderaattorina toimii Katri Myllyniemi.

Valeria Richter toimii käsikirjoittajana, kehittäjänä ja konsulttina pitkien elokuvien ja televisiosarjojen parissa. Hän johtaa Nordic Factory Copenhagenia kehittäen uusia sarjoja ja elokuvaprojekteja sekä New Nordic Narratives & EmPOWR Lab -konsepteja, joiden tarkoitus on rakentaa kestävää elokuva- ja televisioalaa. Valeria on kahdeksanosaisen televisiodraaman Jälkeläiset (Next of Kin, Elisa Viihde) pääkäsikirjoittaja ja sarjan kehittäjä.

Lisätietoja TÄÄLTÄ.

XYZ Masterclass Sustainable Film Production

TO 10.3. klo 15:15-16:45
FESTIVAALIKESKUS; STAGE & ONLINE

Elokuva-ala on kovaa vauhtia tekemässä kestävyydestä alan uuden normaalin. Ekologisuus on globaali tavoite, joka alkaa vastuullisemmasta ajattelusta ja toiminnasta. Film Tampere yhdessä XYZ Filmsin kanssa tuo kansainvälisiä asiantuntijoita kertomaan menestystarinoita ja esimerkkejä siitä, kuinka vihreät arvot saadaan osaksi tuotannon arkea. APFI kumppaneineen tekee yhteistyötä Britanniassa kehitetyn kansainvälisen Albert-ympäristöjärjestelmän kanssa tuodakseen sen osaksi koko suomalaista AV-alan kenttää. Panelistit sivuavat myös ekojärjestelmä Albertia. Tapahtuma on maksuton ja avoin yleisölle. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin moderaattori: Aram Tertzakian (elokuvatuottaja ja yksi XYZ Films -tuotantoyhtiön perustajista). Panelisteina: Tilly Ashton (kestävän kehityksen koordinaattori ja ympäristövastaava Wye Valleysta Etelä-Walesista) ja Anne Puolanne (Kestävän kehityksen hankepäällikkö / Audiovisual Producers Finland APFI).

Lisätietoja TÄÄLTÄ.

Creating Workflow with VFX and Virtual Production – What We Need to Know About it

LA 12.3. klo 10:00-12:00
FESTIVAALIKESKUS; FACTORY

Audiovisuaalinen ala kukoistaa Suomessa. Kansainvälisiä tuotantoja kuvataan ja jälkituotetaan kotimaisten lisäksi yhä enenevässä määrin. Jotta kasvuun voidaan vastata, täytyy luovia prosesseja, tuotantojen johtamista ja rooleja kehittää uusilla tavoilla.  

Tässä paneelikeskustelussa käydään läpi miten ja miksi jälkituotanto ja erityisesti VFX:n käyttö täytyy ottaa paremmin huomioon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kuulemme myös, miten virtuaalinen tuotanto haastaa perinteisen tavan kuvata mainoksia, elokuvia ja sarjoja ja kuinka pandemia on muuttanut näiden uusien tuotantotapojen ja työkalujen käyttöä. Panelistit kertovat meille myös miten alan oppilaitokset voivat vastata jälkituotanto- ja virtuaalisen tuotannon yritysten kasvaviin tarpeisiin ja mitä uusia koulutuksia on alkamassa. Keskustelu käydään englanniksi.

Paneelin moderaattori: Timo Suomi, Producer / Anima Vitae. Panelistit: Ilmari Huttu-Hiltunen, Lecturer & XR Specialist / Tampereen ammattikorkeakoulu, Jonna Isotalus, Compositor & Digital Media Teacher, Anna Knochenhauer, Post Producer / Knochenpower (Ruotsi), Samuli Torssonen, Visual Effects Supervisor / Tuotantoyhtiö Energia sekä Markus Helminen ja Sami Arola, Technical Directors / Fireframe.

Paneelikeskustelu tallennetaan, ja se on katsottavissa Tampere Film Festivalin YouTube-kanavalla seuraavalla viikolla.

Lisätietoja TÄÄLTÄ.

Vastuullisuuspalkinto Verso

LA 12.3. klo 20:00
CINE ATLAS 1

Yle, Tampereen kaupunki ja APFI ovat lanseeraamassa Vastuullisuuspalkinto Verson, jolla halutaan edistää av-alan kestävää kehitystä. Tarkoitus on, että palkinnosta tulee vuosittain jaettava ja että sen teema sekä painotus vaihtuvat joka vuosi, jotta Verso on aina hetkessä kiinni. Tavoite on, että Verso kannustaa tuotantoja sellaiseen vastuullisuuteen, mikä versoo ympärilleen hyvää.

Suomen ensimmäinen Verso on arvoltaan 2 000 euroa, ja se jaetaan lauantaina 12.3.2022 Tampereen elokuvajuhlien palkintojenjakotilaisuudessa.

Kaikki Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailusarjan elokuvat ovat voineet hakea Verso-palkinnon saajaksi kertomalla tuotantonsa ympäristövastuullisuudesta. Voittajan valitsee erillinen palkintoraati, johon vuonna 2022 kuuluvat Ylen vastuullisuuspäällikkö Irene Tommiska-Jarva, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä, Matila Röhr Productions -tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Marko Röhr sekä APFI:n kestävän kehityksen hankepäällikkö Anne Puolanne.

Lisätietoja Verson palkintoraadista TÄÄLTÄ.

Tulevat tapahtumat

1.
tammikuu

Ympäristökoulutukset (albert)

01.01.2024-31.12.2024
Albert-ympäristökoulutuksen tarkoituksena on perehdyttää av-alan ammattilaisia ekologisemman tuottamisen käsitteeseen.
Lue lisää >>
6.
syyskuu

Screen Helsinki 2024

06.09.2024
Screen Helsinki tarjoaa kattavan ohjelman täynnä kiinnostavia seminaarisisältöjä, kollegiaalisia kohtaamisia ja verkostoitumista.
Lue lisää >>