Kotimaisten elokuvien esitysluvat opetuskäyttöön ja muuhun ei-kaupalliseen julkiseen esittämiseen jatkossa Elokuvalisenssiltä

Kotimaisten elokuvien esitysluvat opetuskäyttöön ja muuhun ei-kaupalliseen julkiseen esittämiseen jatkossa Elokuvalisenssiltä

APFI on solminut yhteistyösopimuksen elokuvien opetuskäytön ja ei-kaupallisen julkisen esittämisen oikeuksista Elokuvalisenssin kanssa. Yrityksellä on yli 30 vuoden kokemus ulkomaisten elokuvien julkisten esitysoikeuksien jakelusta Suomessa. Jatkossa Elokuvalisenssi tarjoaa esityslupia sekä kotimaisten että ulkomaisten yhtiöiden elokuviin. Yhteistyösopimus astuu voimaan 1.1.2023, jolloin esityslupien myynti, markkinointi ja laskutus siirtyvät Elokuvalisenssille, joka on osa M&M Viihdepalvelu Oy:tä.

Elokuvien esitysluvat ja tukimateriaalit 1.1.2023 alkaen osoitteesta Elokuvalisenssi.fi

Vuoden 2023 alusta elokuvien esityslupia haetaan osoitteessa elokuvalisenssi.fi. Verkko-osoitteessa toimii myös maksuton elokuvapalvelu, joka tarjoaa mm. opetustyöhön soveltuvaa tukimateriaalia, elokuvaideoita sekä esitysluvat samasta paikasta. Lista esitysluvan piiriin kuuluvista kotimaisista elokuvista löytyy jatkossa palvelusta. Osa listatuista elokuvista on lisensioitavissa palvelusta ainoastaan opetuskäyttöön. Mikäli elokuva ei löydy sivustolta, esityslupaa voi hakea suoraan elokuvan tuotantoyhtiöstä tai levittäjältä. Asiakkaat hankkivat esitettävän elokuvan haluamastaan, laillisesta, lähteestä.

Yhteistyöllä kattavampi elokuvaohjelmisto asiakkaille

Yhteistyön tavoitteena on ollut pystyä keventämään vuosittaisen lisenssin kustannuksia. Kotimaiset ja ulkomaiset elokuvat kattava yhdistelmälupa on jatkossa tarjolla kouluille ja muille elokuvia säännöllisesti esittäville tahoille vuosihinnalla. Vuosittaisen yhdistelmäluvan tilaaja saa esitysoikeudet tuhansiin ulkomaisiin sekä satoihin kotimaisiin elokuviin. Kertalupien hinnoittelu vaihtelee riippuen kohderyhmästä, tilaisuuden koosta ja luonteesta sekä elokuvan esityspaikasta. APFI tilittää jatkossakin elokuvaluvista kertyvät tekijänoikeuskorvaukset kotimaisille oikeudenomistajille.

 

Lisätietoja:

Janne Lilleberg / / Audiovisual Producers Finland – APFI
janne.lilleberg@apfi.fi

 

Eero Tenhola / / M&M Viihdepalvelu Oy
eero.tenhola@viihdepalvelu.com