Laura Kuulasmaa APFI:n uudeksi toiminnanjohtajaksi

Kuvaaja: Mojo Erämetsä

Tiedote
7.10.2021
Julkaisuvapaa heti

Laura Kuulasmaa on valittu Audiovisual Producers Finland – APFI ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi. Kuulasmaa siirtyy tehtävään Elisa Oyj:n palveluksesta, missä hän on viimeisimpänä työskennellyt vastaavan tuottajan ja tilaajan tehtävässä. Hän aloittaa APFI:n toiminnanjohtajana 1.11.2021. Tämänhetkinen toiminnanjohtaja Teemu Kalliala väistyy tehtävästä siirtymäkauden jälkeen.

Teemu Kalliala on tyytyväinen seuraajansa valintaan: ”Keväällä kerroin APFI:n hallitukselle, että aika on kypsä löytää järjestölle uusi toiminnanjohtaja. Kun itse otin kesällä 2018 tehtävän vastaan, APFI oli startup. Hajanaisen järjestökentän toiminnot oli onnistuttu yhdistämään, ja APFI:lle oli määritelty rooli olla kotimaisten tuotantoyhtiöiden etujen ajaja av-liiketoiminnan kasvattamisessa ja tekijänoikeuskorvausten jakautumista koskevissa keskusteluissa. Kun kirjoitan tätä, APFI on tehokkaasti organisoitunut ja sen asema av-alan keskeisenä vaikuttajana vakiintunut. Siksi nyt on oikea hetki mahdollistaa järjestön uusiutuminen myös sitä kautta, että toiminnan vetovastuu siirtyy uusiin käsiin. Ja millaisiin käsiin! Olen ylpeä siitä, että APFI:n seuraavaksi toiminnanjohtajaksi on valittu Laura Kuulasmaa. Laura edustaa kaikkea sitä, mikä mahdollistaa APFI:n jäsenpalveluiden ja edunvalvonnan jatkuvan kehittymisen tulevina vuosina.”

APFI ry:n hallituksen puheenjohtaja Riina Kullas on samaa mieltä: ”Olen valtavan iloinen ja ylpeä saadessani kertoa, että APFI:n hallitus on valinnut Laura Kuulasmaan toiminnanjohtajan rooliin. Laura on Suomessa ja maailmalla laajasti arvostettu ja analyyttinen sisältöliiketoiminnan ammattilainen. Tavoittelemme talous- ja arvopohjaisesti kestävää ja yhä kansainvälistyvää tulevaisuutta, ja Laura on nähdäksemme paras mahdollinen henkilö luotsaamaan koko suomalaisen av-alan kannalta keskeistä missiota. Koko hallituksen puolesta haluan kiittää APFI:n henkilökuntaa sekä väistyvää toiminnanjohtajaa, Teemu Kallialaa, erinomaisesta työstä yhdistyksen ensimmäisten vuosien aikana. Toiminnanjohtajan tehtävään haki laaja joukko alan osaajia ja rekryprosessi todistikin, että APFI nähdään keskeisenä vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä suomalaisen av-alan tulevaisuuden kannalta. Toivotamme Lauralle onnea ja menestystä tehtävässä!”

Kuulasmaalla on pitkä työkokemus Elisa Oyj:ltä. Viimeisimmät kahdeksan vuotta hän on työskennellyt Elisa Viihde -palvelussa tuottajana ja tilaajana edesauttaen monien suomalaissarjojen kansainvälistä menestystä. Hän on muun muassa tilannut yli 50 alkuperäissarjan tuotantokautta sekä ollut rahoittamassa/ostanut yli 150:tä kotimaista elokuvaa. Aiemmin Kuulasmaa on vastannut myös HBO Nordic- ja Netflix-yhteistyöstä sekä sitä ennen ollut mukana lanseeraamassa Elisa Kirja -palvelua. Koulutukseltaan hän on KTM.

”Haluan kiittää APFI:n hallitusta tästä luottamuksesta. Lähden innolla tukemaan koko laajaa jäsenkenttää ja av-alan kasvua sekä parantamaan jäsenyritysten liiketoimintaedellytyksiä yhä nopeammin muuttuvassa markkinassa. Teemu on saanut hienosti kolmen vuoden aikana uuden organisaation toimimaan ja ammattitaitoisen tiimin kanssa on helppo jatkaa. Pandemia on koetellut kovasti av-alaakin, mutta siitä huolimatta Suomessa on tehty viime vuosina ennätysmäärä tuotantoja. Nopea kasvu näkyykin jo pulana osaajista ja yksi painopistealueista tulee olemaan alan riittävän koulutuksen varmistaminen, pitäen mielessä myös representaation ja kestävän kehityksen periaatteet”, Kuulasmaa toteaa.

Lisätietoja:

Riina Kullas, APFI ry:n hallituksen puheenjohtaja, 040 5630045, riina.kullas@moskito.fi
Laura Kuulasmaa, 050 3450056, laura.kuulasmaa@elisa.fi