Roope Lehtinen APFI:n puheenjohtajaksi

Tiedote 17.1.2024
Audiovisual Producers Finland – APFI

Roope Lehtinen APFI:n puheenjohtajaksi

Audiovisual Producers Finland – APFI on syyskokouksessa valinnut puheenjohtajakseen Roope Lehtisen. Lehtinen on Fire Monkey -tuotantoyhtiön vastaava tuottaja ja toinen yhtiön perustajista.

”Suomalainen av-toimiala on risteyskohdassa. Suomalaisten tuottajien elokuvat saavat enemmän kansainvälistä näkyvyyttä kuin koskaan. Monet kotimaiset tv-draamat ovat näkyvillä ympäri maailman ja kansainvälisten rahoittajien kiinnostus niitä kohtaan on suurempaa kuin olisimme koskaan voineet kuvitella 10 vuotta sitten. Suomalainen animaatio- ja tuotanto-osaaminen kiinnostaa maailmalla aivan uudella tavalla. Samalla olemme tuottajina uuden edessä, kun kotimainen markkina on haastavassa tilanteessa ja kansainväliset toimijat hakevat uutta tasapainoa viime vuosien investointihuuman jälkeen”, Lehtinen kommentoi.

”Luotan kuitenkin siihen, että hyvä sisältö kiinnostaa katsojia Suomessa ja maailmalla enemmän kuin koskaan. Ja että me suomalaiset tuottajat pystymme sellaista tekemään, parempaa kuin koskaan. Kiitos APFI:n ja Riinan monivuotisen ja omistautuneen työn, toimialan merkitys ymmärretään Suomessa myös yhteiskunnallisella tasolla. Vaikka ajat ovat juuri nyt haasteelliset, niin tarvitaan fokusta paitsi näistä haasteista selviämiseen, niin myös katsetta pidemmälle tulevaisuuteen, jotta voidaan luoda edellytykset alan seuraavalle suurelle loikalle eteenpäin,”, Lehtinen jatkaa.

APFI:n hallituksen edellinen puheenjohtaja, Moskito Televisionin toimitusjohtaja Riina Kullas ojentaa viestikapulan Lehtiselle neljän vuoden puheenjohtajapestinsä jälkeen.

”Neljä vuotta sitten APFI oli nuori ja vasta toimintansa alkutaipaleella oleva yhdistys – tänä päivänä sillä on ehdottoman etabloitunut ja keskeinen asema Suomen av-toimialan kentällä kaikkine kansainvälisine ulottuvuuksineen. Vaikka tuottajien edunvalvonta on työmme keskiössä, olemme kuitenkin työskennelleet koko ajan pitkäjänteisesti sillä asenteella ja ajatuksella, että toimintamme ja päätöksiemme pitää viedä koko toimialaa kohti mahdollisimman valoisaa ja vastuullista tulevaisuutta. Tällä näköalapaikalla olen eniten iloinnut siitä, miten aktiivinen ja yhteen hiileen puhaltava tuottajajengi meillä Suomessa onkaan, ja juuri siksi työtä on ollut enimmäkseen myös erittäin kiitollista tehdä. Kiitos APFI:n henkilökunta, jäsenet ja hallituskollegat sekä ennen kaikkea Laura. Matka jatkuu, mutta uuden ja seuraaviin koitoksiin juuri oikean puheenjohtajan johdolla. Onnea, Roope ja ennen kaikkea onnea, APFI!”, summaa Kullas.

APFI:n uuteen hallitukseen valittiin myös Aleksi Hyvärinen (Don Films), Antti Kaarlela (Whatevergroup), Nina Laurio (Akka Creative), Jani Lehtinen (Valofirma), Marika Makaroff (Gutsy Animations), Max Malka (Endemol Shine Finland), Pete Paavolainen (ITV Studios Finland), Mika Ritalahti (Silva Mysterium), Suvi Salokoski (Warner Bros. International Television Production Finland), Antti Seppänen (Intervisio), Martti Sivonen (Banijay Finland) ja Olli Suominen (Rabbit Films) sekä varajäseniksi Venla Hellstedt (Dionysos Films), Riina Kullas (Moskito Television), Jarkko Luoma (Fremantle Media), Tomi Paajanen (Yellow Film & TV), Juha Pihanen (TopLine Media) ja Anssi Rimpelä (Up To Level Media).

18.12.2023 pidetyssä syyskokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2024. 

Lisätiedot:
APFI:n toiminnanjohtaja Laura Kuulasmaa, laura.kuulasmaa@apfi.fi
APFI:n puheenjohtaja Roope Lehtinen, roope@firemonkey.fi
 

Audiovisual Producers Finland – APFI:n tehtävinä ovat suomalaisen audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvonta, kansainvälistymisen ja vastuullisuuden edistäminen, tekijänoikeuksien kollektiivinen hallinnointi sekä alan tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen.