APFI:n tärkeimmät edunvalvonnan painopisteet tulevina vuosina
APFI seuraa av-alalle merkityksellistä lainsäädäntöprosessia. Yhdistys antaa lausuntoja av-alaa koskevissa kysymyksissä, ja pyrkii olemaan edustettuna alan kannalta tärkeimmissä neuvottelukunnissa, työryhmissä ja toimielimissä, kuten Luovan talouden neuvottelukunnassa, av-kasvusopimustyöryhmässä sekä Tekijänoikeuden neuvottelukunnassa. Pitkällä tähtäimellä APFI:n edunvalvonnan painopisteitä ovat alan tunnistaminen kasvavana, merkittävänä teollisena toimialana, kotimaisten tuotantojen oikeuksien pitäminen kansallisella omistajalla sekä rahoitusinstrumenttien, kuten av-tuotantokannustimen ja elokuvasäätiön rahoituksen, saatavuuden ja ennustettavuuden parantaminen.
Av-alan julkista rahoitusta on viime vuosina leikattu ja myös tilaajayritysten tilanne on ollut haastava. APFI pyrkii osoittamaan julkisten tukien vaikuttavuuden, estämään mahdolliset lisäleikkaukset ja tukemaan valtionhallintoa käyttökelpoisten ja toimivien instrumenttien kehittämisessä myös luovan alan yrityksille.
EU-tasolla APFI seuraa erityisesti uhattuna olevan sisältöjen alueellisen kaupan mahdollistavien maarajoitusten sääntelyn tilannetta (geo-blocking, territoriality). Myös tekoälysääntely ja sen vaikutukset esimerkiksi tekijänoikeuksiin ovat keskeisiä lähivuosina niin EU-tasolla kuin kotimaassa asetusten implementoinnissa. EU-asiota Brysselissä seuraa ennen kaikkea tuottajien kattojärjestö FIAPF, jonka jäsen APFI on.
APFI on jäsenenä myös muissa järjestöissä, kuten Luovan työn tekijät ja yrittäjät – Luovat ry, Suomen Yrittäjät sekä Palta, joiden kautta se myös edistää jaettuja edunvalvonnan aiheita.