Ekologinen kestävyys

Kestävän kehityksen strategian tavoitteena on selvittää kotimaisen elokuva- ja tv-alan ekologisuutta sekä pienentää toimialan negatiivisia ympäristövaikutuksia. Ensimmäiset tilastot tuotantojen ekologisuudesta on julkaistu vuoden 2022 osalta, raportit löytyvät oikealta.

Suomessa on otettu käyttöön kansainvälinen, elokuville ja tv-ohjelmille suunnattu albert-ympäristöjärjestelmä, jonka avulla kotimaiset tuotantoyhtiöt voivat keskittyä tuotantojensa ekologisuuteen. Albertin kautta tuotantoyhtiöt saavat käyttöönsä hiilijalanjälkilaskurin sekä mahdollisuuden tavoitella tuotannolle ympäristösertifiointia. Albert-koulutukset ja työkalut ovat tuotantoyhtiöille ilmaisia.

Mikäli tuotantoyhtiö haluaa tavoitella tuotannolle ympäristösertifiointia, vastuullisuustyö tulee aloittaa esituotantovaiheessa, ajoissa ennen kuvauksia. Tuotanto voi käyttää hiilijalanjälkilaskuria vaikkei se tähtäisi ympäristösertifiointiin.

APFI järjestää ilmaisia albert-ympäristökoulutuksia suomeksi ja englanniksi. Kaksituntinen verkkokoulutus on avoinna kaikille. Koulutusten ajankohdat löydät täältä

Albert-työkalut on suunnattu ammattituotannoille. Ota yhteyttä ao. sähköpostiin saadaksesi tuotantoyhtiölle albert-käyttäjätunnukset.

Jos tuotantoyhtiösi on jo kirjautunut albertin online-järjestelmään, ota yhteyttä tuotantoyhtiön ”admin-henkilöön” saadaksesi henkilökohtaiset tunnukset.

albert-ympäristöjärjestelmää koskevat yhteydenotot: albert@apfi.fi