Webinaari: Miten rakennetaan kaikille yhdenvertainen av-ala? Näkökulmia alan syrjintäselvitykseen

alkaa
11.09.2024
päättyy
11.09.2024

Tervetuloa webinaariin, jossa esitellään elokuva- ja televisioalan tuoreen syrjintäselvityksen keskeiset tulokset ja kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja aiheesta. Webinaarin järjestävät Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry ja Audiovisual Producers Finland APFI ry:n vastuullisuushanke Avaus.

Aika:Keskiviikkona 11.9.2024 klo 14:00-16:00

Paikka: Zoom

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

SET ry on toteuttanut kaikkia elokuva- ja televisioalan toimijoita koskevan selvityksen, jossa kartoitettiin alan syrjintäkokemuksia ja yhdenvertaisuutta. Kyseessä on tällä hetkellä laajin aihetta kartoittava selvitys. Pääset tutustumaan uunituoreeseen selvitykseen SET ry:n verkkosivuilta: Selvitys syrjintäkokemuksista ja -havainnoista elokuva- ja televisioalalla (setry.fi).

Webinaarissa esitellään selvityksen keskeisimmät tulokset: millaiseksi alan ilmapiiri koetaan, millaista syrjintää alalla koetaan ja millaisia keinoja toivotaan yhdenvertaisuuden kehittämiseksi.

Lisäksi webinaarissa kuullaan kommenttipuheenvuoroja, joissa mm. Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston Janina Waenthongkham sekä konsultti ja kouluttaja Dakota Robin peilaavat kyselyn keskeisiä tuloksia oman erityisosaamisensa näkökulmasta. Puheenvuorojen kautta voimme oppia enemmän syrjinnän syistä, ennaltaehkäisystä, puuttumisesta ja arjen vaikutusmahdollisuuksista. Lisäksi yleisö pääsee tilaisuuden lopuksi keskustelemaan puhujien kanssa ja jakamaan ideoitaan alan kehittämisestä.

Ilmoittaudu webinaariin 9.9. klo 23:59 mennessä!

Kenelle?

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki av-alan toimijat työntekijöistä yritysten ylimpään johtoon, rahoittajiin, opiskelijoihin ja järjestöihin. Rohkaisemme kaikkia osallistumaan webinaariin sukupuolesta, iästä tai taustasta riippumatta. Webinaarin kautta SET ry ja Avaus-hanke haluavat tukea tietoisuutta sekä lisätä yhteistyötä alan kehittämiseksi. Tule siis mukaan osallistumaan tärkeään keskusteluun ja vaikuttamaan alan tulevaisuuteen!

Ohjelma

Tilaisuus alkaa Avaus-hankkeen Roosa Tikanoja tervetuliaissanoilla, jonka jälkeen SET ry:n Elise Castro esittelee syrjintäselvityksen keskeisiä tuloksia. Tämän jälkeen kuullaan asiantuntijoiden kommenttipuheenvuoroja ja tilaisuuden päätteeksi on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Webinaari on suomeksi, se järjestetään Zoomin välityksellä, ja se on osallistujille maksuton. Webinaarissa noudatetaan Avaus-hankkeen turvallisemman tilan periaatteita.

Puhujat

Janina Waenthongkham, Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa viestintäsuunnittelijana toimiva Janina on ollut perustamassa Mixed Finns ry:tä ja kirjoittamassa yleistajuista antirasistista tietokirjaa Mixed – Suomalaista elämää kulttuurien risteymässä.

Etusivu | Yhdenvertaisuusvaltuutettu

Dakota Robin, konsultti ja kouluttaja

Innostavana puhujana ja kouluttajana tunnettu Dakota on etenkin tasa-arvoon, inklusiiviseen johtamiseen, intersektionaalisuuteen ja sateenkaariteemoihin perehtynyt yhdenvertaisuusasiantuntija.

Dakota Robin | Speaker, Coach

Tilaisuuden muut puhujat julkistetaan elokuun aikana!

Taustaa

Kansi

Selvitys

Selvitys syrjintäkokemuksista ja -havainnoista elokuva- ja televisioalalla sai alkunsa Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n Diversiteetti, työsuojelu ja työelämätaidot -työryhmän toiminnasta. Elokuva- ja televisioalan toimijoille suunnatulla kyselyllä haluttiin selvittää alalla toimivien henkilöiden kokemuksia syrjinnästä sekä yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Kyselyyn saatiin yhteensä 263 vastausta. Selvitys on julkaistu 12.8.2024 ja pääset lukemaan sen SET ry:n verkkosivuilta tästä linkistä.

Mikä on Avaus?

Avaus on Audiovisual Producers Finland – APFI ry:n av-alan vastuullisuuteen keskittyvä hanke, jonka erityisinä painopisteinä ovat av-alan johtamisosaaminen, työhyvinvointi sekä monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inkluusio. Lisäksi hankkeessa edistetään vastuullisen datan, taloudellisen vastuun sekä ekologisuuden teemoja.

Hankkeen tavoitteena on lisätä vastuullisuus-tietoisuutta, osaamista ja yhteistyötä. Yhteistyötä tehdään tiiviisti eri toimijoiden kanssa ja toimintaa kohdistetaan koko alalle nuorista tekijöistä ylimpään johtoon. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle rahoituksen kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuesta 8/2025 asti. Lue lisää hankkeesta täältä.

Tilaa Avaus-hankkeen uutiskirje tästä.