APFI:n, Journalistiliiton, Näyttelijäliiton, Teme:n ja SES:n yhteinen tiedote

Järjestöt ja Suomen elokuvasäätiö (SES) ymmärtävät ja tukevat alan toimijoita parhaansa mukaan tässä vaikeassa ja ennakoimattomassa tilanteessa.

Järjestöt ja SES pitävät tärkeänä, että tuotantojen jatkuminen turvataan kuitenkin niin, että työturvallisuudesta ja työntekijöiden terveydestä pidetään erityistä huolta.

Olemme yhdessä päätyneet seuraavaan: 

  1. Käynnissä olevia kuvauksia ei tarvitse keskeyttää eikä uusien kuvausten käynnistämistä lykätä, ellei myöhemmistä viranomaismääräyksistä muuta johdu.
  2. Tuotannoissa on kiinnitettävä erityistä huomiota työturvallisuuteen sekä työskentelyolo- suh­teiden ja -ympäristön terveellisyyteen.
  3. Tuotannoissa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja, huolehtia työympäristön hygiee­nisyydestä ja pintojen puhtaudesta sekä kartoittaa ne työryhmän jäsenet jotka itse kuuluvat riskiryhmään tai joiden kotitaloudessa on riskiryhmään kuuluva henkilö. (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19).
  1. Poikkeuksellinen tilanne edellyttää kaikilta tuotantoihin osallistuvilta erityistä yhteistyökykyä, vuoropuhelua ja joustavuutta.

18.3.2020

Audiovisual Producers Finland – APFI ry

Suomen Journalistiliitto – Finlands Journalistförbund ry

Suomen Näyttelijäliitto – Finlands Skådespelarförbund ry

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto TEME ry

Suomen elokuvasäätiö