Kultainen Venla -palkinnot jaettu vuoden 2021 parhaille tv-ohjelmille ja tekijöille

Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films) Kuva: Pasi Murto

TIEDOTE
Televisioakatemia ry

Vuoden 2021 parhaat tv-ohjelmat ja niiden tekijät on palkittu Kultainen Venla -gaalassa 7.5.2022. Palkituissa nähtiin jälleen edellisvuosilta tuttuja kestosuosikkeja, mutta myös uusia tulokkaita. Eniten patsaita saivat draamasarja Sisäilmaa ja komediasarja Aikuiset. Suomen Kansallisoopperalla järjestetyn gaalan juonsivat Veronica Verho ja Jaakko Saariluoma, ja televisioinnista vastasi MTV3.

Tv-alan ammattilaisista koostuva Televisioakatemia ry:n jäsenistö äänesti voittajat esituomariston laatiman shortlistan pohjalta. Yleisöäänestyksen perusteella jaettiin Vuoden esiintyjä ja Vuoden ohjelma –palkinnot.

Vuoden draamasarjana palkittiin Yle TV1:llä ja Areenassa esitetty, Solar Filmsin tuottama Sisäilmaa. Sarja nappasi myös kaksi muuta palkintoa, kun Elina Knihtilä palkittiin Vuoden naisnäyttelijänä ja Hannu-Pekka Björkman Vuoden miesnäyttelijänä. Vuoden komediasarjana palkittu Yellow Film & TV:n tuottama Aikuiset sai myös yhteensä kolme palkintoa: Vuoden käsikirjoittaja (fiktio) -palkinnon sai Anna Brotkin ja Vuoden ohjaaja (fiktio) -palkinnon puolestaan Anna Dahlman.

Vuoden keskusteluohjelmaksi valittiin jo kuudetta kertaa Yökylässä Maria Veitola. Niin ikään kuudennen Venla-patsaansa pokkasi Vuoden viihdeohjelma Sohvaperunat. Vuoden Game Show -palkinnon sai toistamiseen MTV3:lla esitettävä Suurmestari. Edellisvuoden voittonsa toisti myös Elämäni Biisi, joka palkittiin Vuoden musiikkiviihteenä.

Tanssii tähtien kanssa voitti Vuoden kilpailureality -palkinnon kolmatta kertaa. Vuoden lasten- ja nuortenohjelman voittokaartiin palasi parin vuoden tauon jälkeen Sekasin. Vuoden lifestyleohjelmana palkittiin Nelosella esitetty, Rabbit Filmsin tuottama Remppa vai muutto Suomi.

Vuoden uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelmana palkittiin Ylen Politiikka-Suomi, joka sai myös Vuoden uuden ohjelman palkinnon. Vuoden seurantareality -palkinnon sai Ylen Unelma Lapista. Myös Vuoden urheilu & events -palkinto meni Ylelle, Jalkapallon EM-kisojen napatessa pystin.

Vain elämää -sarjan ohjaajat Teija Paajamaa ja Arja Lehtikangas voittivat toistamiseen Vuoden ohjaaja (viihde, reality & events) -palkinnon. Aiemminkin Venlalla palkittu musiikkiviihde SuomiLOVE palkittiin tällä kertaa käsikirjoituksesta, kun Aleksi Sariola palkittiin Vuoden käsikirjoittajana (viihde, reality & events).

Elämäntyöpalkinnoilla palkittiin tänä vuonna kaksi pitkän ja vaikuttavan uran tehnyttä, suomalaisten suuresti rakastamaa taiteilijaa; näyttelijä-käsikirjoittaja Miitta Sorvali ja viihteen monitaituri Pirkka-Pekka Petelius.

Yleisöäänestyksessä ääniä annettiin yhteensä n. 86 000. Vuoden ohjelmaksi yleisö äänesti jälleen YleX Aamu Naurumaratonin, ja vuoden esiintyjänä palkittiin Yle Uutisista ja Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Anniina Valtonen.

KATSO KAIKKI VOITTAJAT TÄÄLTÄ.