Mahsa Malka on Vuoden elokuvatuottaja 2019

Vuoden elokuvatuottaja 2019 -palkinto jaettiin tiistaina 17.9. Helsingissä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtuman avajaisjuhlissa Finlandia-talolla. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin jo vuonna 1997 ja sitä on jaettu 22 kertaa ansiokkaalle henkilötuottajalle. Audiovisuaalisen alan edunvalvontajärjestö APFI ry jatkaa Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK:in (myöh. Elokuvatuottajat) aloittamaa perinnettä.

APFI:n jäsenet äänestivät voittajan keskuudestaan ja tänä vuonna Vuoden elokuvatuottaja-palkinto myönnettiin tuottaja Mahsa Malkalle Dionysos Filmsistä, elokuvasta Aurora.

”Uuden kotimaisen elokuvan aika on totta ja Max Malka on yksi sen pioneereista”, suitsuttivat APFI:n jäsenet. Myös Mahsa Malkan rohkeus, tinkimättömyys ja näkemyksellisyys tuottajana tekivät vaikutuksen jäseniin. Aurora oli kollegojen mielestä hieno esimerkki energisestä uudesta kotimaisesta elokuvasta, sekä hauskasti ja viihdyttävästi vakavista asioista tehty elokuva.

”Olen tästä odottamattomasta tunnustuksesta hyvin häkeltynyt ja iloinen! Erityistä siinä on se, että saan sen muilta tuottajilta, jotka tietävät hyvin mitä kaikkea tähän ihmeelliseen työhön kuuluu. En olisi tässä ilman työkavereiden, tekijöiden, näyttelijöiden, rahoittajien, perheen ja monen muun tukea. Kiitos kaikille!” kommentoi Mahsa Malka kollegoiltaan saamaa tunnustusta.  

Lisätietoja:

Viestintäpäällikö
Sanna-Maria Nikula
sanna-maria.nikula@apfi.fi