XYZ Masterclass 5: Pitching, Tuesday 7th September, 19:00-20:30

Tervetuloa pitchaukseen keskittyvälle Masterclass-luennolle tiistaina 7.9.2021 klo 19.00–20.30 EEST!

APFI, Business Tampere ja Business Oulu järjestävät yhteistyössä XYZ Filmsin kanssa pitchaukseen keskittyvän masterclassin. Tilaisuus on avoin kaikille av-alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Masterclass-vieraina ovat Celine Haddad (Program Director – Screen Ireland), Lindsay Peters (Program Director – From Our Dark Side, WIFT Vancouver) ja David Meadeb (Head of Development – Logical Pictures and Head of Acquisitions – Pulsar Content). Moderaattorina toimii XYZ Filmsin Head of International Acquisitions Todd Brown.

Masterclassin tavoitteena on kehittää kaikkien niiden alalla työskentelevien pitchaustaitoja, jotka etsivät ideoilleen ja tuotannoilleen yhteistyökumppaneita. Alan ammattilaiset antavat vinkkejä, miten valmistaudut, mitä kaikkea täytyy hyvässä pitchissä tuoda esille, ja miten pitchataan erityyppisille tahoille riippuen siitä mitä he etsivät, olipa kyseessä rahoittaja, ostaja, yhteistuottaja, jne.

Tämä masterclass on osa myöhemmin syksyllä järjestettävää XYZ Fall Pitching Event -pitchaustapahtumaa, johon voi hakea mukaan kaikki ammattimaisesti toimivat tuotantoyhtiöt tuotannoillaan. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet julkaistaan syyskuun alkupuolella.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta maanantaihin 6.9.2021 klo 12.00 mennessä / Sign up via this link by noon on September 6th: https://www.lyyti.fi/reg/XYZ_Masterclass_Pitching_8251

Masterclass on nähtävissä myös tallenteena tilaisuuden jälkeen. Linkki tallenteeseen toimitetaan ilmoittautuneille, joten muistathan ilmoittautua, vaikket pääsisikään seuraamaan livenä itse masterclassia.

Zoom-linkki itse tilaisuuteen lähetetään kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse edellisenä päivänä (ma 6.9.) sekä juuri ennen tilaisuuden alkamista. Varmistathan, että sinulla on päivitetty versio Zoom-ohjelmasta.  

Voit lähettää puhujille ennakkokysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä. Huom. lähettämällä etukäteen kysymyksiä saat eniten irti masterclass-luennosta, jotka kannattaa käyttää tilaisuutta hyväksi!


XYZ Films aloitti tammikuussa Helsingin kaupungin, Business Oulun ja Business Tampereen kanssa yhteistyön edistääkseen suomalaisen audiovisuaalisen alan kansainvälistymistä monipuolisesti. Keskeinen osa yhteistyötä on levittää parhaita käytäntöjä ja tuoda kiinnostavia osaajia kertomaan työskentelytavoista. Tätä varten on kehitetty Masterclass-luentojen sarja, joissa käsitellään käsikirjoitusta, työskentelyä kansainvälisissä tuotannoissa, uusien asiakkaiden (kuten Netflix ja Amazon) tarpeita sekä tuotantojen rahoittamista. Luennot on suunnattu alan opiskelijoille ja ammattilaisille ja niitä voidaan hyödyntää osana oppilaitosten koulutustarjontaa.