FC Venus

Komedia, Draama, K-12
FC Venus

Anna (Minna Haapkylä) ja Pete (Petteri Summanen) ovat rakastunut, tuore pari. Molemmat ovat hullaantuneita toisiinsa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Ainoa varjo parisuhteessa on Peten harrastus: Pete pelaa jalkapalloa seitsemännessä divisioonassa, surkeassa, mutta yli-innokkaassa joukkueessa. Miehet pelaavat, katsovat ja ajattelevat vain jalkapalloa. Anna puolestaan inhoaa koko lajia.

Kun miesten jalkapalloinnostus vain kasvaa, Anna lyö suutuspäissään Peten kanssa vedon: Anna uhoaa naisten voittavan miesten surkean joukkueen yhden kesän treenaamisella. Kun Pete ei usko, Anna kokoaa miesjoukkueen vaimoista ja tyttöystävistä oman joukkueen, joka haastaa miehet loppukesästä otteluun. Panokset ovat kovat: jos naiset voittavat, miehet lopettavat jalkapallon pelaamisen ja katsomisen kokonaan. Jos taas miehet voittavat, naiset eivät enää koskaan nalkuta miesten harrastuksesta. Näin syntyy naisten joukkue FC Venus.

Elokuva seuraa naisten kesän mittaista pikakurssia jalkapallon saloihin. Vaikka naiset lopulta oppivat mitä paitsio tarkoittaa, he oppivat myös paljon uutta naisten ja miesten maailmoista. Erityisesti Anna ja Pete joutuvat miettimään millaiseen peliin ovat lähteneet mukaan. Rakkaus on vaakalaudalla, kun panokset kasvavat ja säännöt muuttuvat.

Ohjaaja
Joona Tena
Tuotantovuosi
2005
Kieli
suomi
Pääosissa
  • Minna Haapkylä
  • Petteri Summanen
  • Laura Malmivaara
  • Lotta Lehtikari
  • Taneli Mäkelä
Tuotantoyhtiö
MRP Matila Röhr Productions Oy
Kesto
113 minuuttia