Nousukausi

Komedia, Draama, K-16

Espoossa asuvalla pariskunnalla Katri ja Janne Saarella on kaikkea mitä rahalla saa. Korkeasti koulutetut kolmikymppiset asuvat leveästi mukavalla asuinalueella ja nauttivat elostaan. Janne on vielä saamassa uuden rahakkaamman työn, mikä turvaisi heidän tulevaisuutensa miljoonaluokassa. Mutta kun trendikkäät kaverit harrastavat extreme-matkailua toinen toistaan eksoottisempiin kohteisiin, Saaretkin kokevat tarvetta lomailla vähän radikaalimmin.

Kuin tilauksesta pariskunnan elämään astuu mukava matkanjärjestäjä, joka tarjoaa heille ainutlaatuisen ”mahdollisuuden tutustua omaan itseensä”- asumalla kuukauden Jakomäen pahamaineisessa lähiössä pelkän sosiaaliavun turvin! Ennen tulevaa miljonäärin elämää Katri ja Janne saisivat siis tuntea nahoissaan mitä on olla köyhä nykyajan Suomessa.

Ensialkuun kaikki sujuu hyvin: ahdas kerrostaloasuminen ja pennosten laskeminen on vaihteeksi jännää. Ympäristö on päähenkilöille kirjaimellisesti toisesta maailmasta. Naapurissa asuvat pelottavan kiehtovat rokkijätkät, joiden naamat lienevät poliisille liiankin tuttuja. Mutta virkavaltaan joutuu tutustumaan myös köyhäilevä juppipariskuntamme, kun paljastuu että heitä on huijattu pahemman kerran. Miten porekylpyihin ja mersuihin tottuneet hyväosaiset pärjäävät todellisessa maailmassa vailla kotia, henkilöllisyyttä ja pennin hyrrää? Entä kuka on lopulta tosi ystävä ja kuka vihollinen?

Ohjaaja
Johanna Vuoksenmaa
Tuotantovuosi
2003
Kieli
suomi
Pääosissa
  • Tiina Lymi
  • Petteri Summanen
  • Kari-Pekka Toivonen
  • Antti Virmavirta
Tuotantoyhtiö
Elotar Oy
Kesto
99 minuuttia