Tietoa APFI:n jäsenille koronavirusepidemian aikana

Tietoa APFI:n jäsenille koronavirusepidemian aikana

 

COVID-19-epidemia vaikuttaa moneen asiaan tällä hetkellä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Keräsimme muutamia linkkejä, joista ajattelimme olevan hyötyä APFI:n jäsenille epidemian aikana. Päivitämme sivua sen mukaan, kun tilanne muuttuu. 

APFI:n henkilökunta

APFI:n toimisto on tällä hetkellä kiinni hallituksen suositusten mukaisesti, mutta koko tiimi työskentelee etänä ja meihin voi ottaa yhteyttä toimistoaikoina, joko sähköpostitse tai soittamalla. Löydät meidän yhteystiedot täältä: https://apfi.fi/yhteystiedot/

Ohjeet kuvauksiin

APFI on yhdessä Näyttelijäliiton, Journalistiliiton ja TEME:n kanssa laatinut suositukset toimintaohjeista kuvauspaikoille. Ohjeet on laadittu 26.3.2020 ja päivitetty 12.6.2020. Löydät ohjeet täältä.

Tukipalveluita yrittäjille

Suomen yrittäjät ovat koonneet tietopaketin ”Kaikki koronasta yrittäjälle –sivusto” –otsikon alle. Löydät sen täältä: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Business Finlandin uusi rahoituspalvelu

Business Finland avasi torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset sekä midcap-yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. HUOM! Business Finland on vastaanottanut suuren joukon hakemuksia, lähetä siis oma hakemuksesi mahdollisimman pian! Lisätietoja löydät täältä: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

Helsingin kaupungin uusi pika-avustus 

Helsingin kaupunki tarjoaa uutta pika-avustusta edistämään kulttuurin, nuorison ja liikunnan uudenlaista toimintaa, yhteisöllisyyttä ja etätekemistä digitaalisesti tai muilla keinoin. Pika-avustuksen kokonaissumma on 300 000 euroa ja avustussumma per hakija on maksimissaan 5 000 euroa. 

Lisätietoja löydät täältä:
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/kulttuurin-avustukset

Verotus

Verottaja tarjoaa lisää maksuaikaa henkilö-, yritys- ja yhteisöasiakkaille. Jos et pysty maksamaan veroa määrätyssä ajassa, voit saada lisää maksuaikaa hakemalla maksujärjestelyä. Jos noudatat maksujärjestelyn ehtoja, Verohallinto ei lähetä maksujärjestelyyn kuuluvaa veroa ulosottoon.

Voimassa olevan maksujärjestelyn aikana yritystä ei poisteta ennakkoperintärekisteristä, eikä maksujärjestelyyn sisältyvää verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

Pidennettyä maksuaikaa voi hakea täältä:

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/maksaminen/maksuvaikeudet/maksujarjestely/

Työterveyslaitos

Työterveyslaitos on koonnut sivuilleen ohjeistuksia työpaikoille koronavirusepidemian ehkäisyyn. Listalta löytyy ohjeita työntekijöille ja työpaikoille sekä muita hyödyllisiä linkkejä. Löydät ohjeet täältä:

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirusohjeistus

Valtioneuvosto

Valtioneuvoston sivuilla on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin jaettuna eri ministeriöiden alle.

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/usein-kysytyt-kysymykset

Palta

Palta on kerännyt sivuilleen kattavan tietopaketin työnantajille. Sivuilta löytyy tietoa mm. etätyöstä, matkustamisesta ja vuosilomista. Huom! Varsinaiset palvelut on tarkoitettu vain Paltan jäsenille. Löydät tietopaketin täältä: https://www.palta.fi/palta/ohjeet-tyonantajille-koronavirustilanteissa/