Hiljaa toivotut

Dokumentti, S

Hiljaa toivotut on koskettava tositarina vanhemmuuden tavoittelun iloista ja suruista. Elokuva kertoo kahdesta lapsettomasta pariskunnasta, joiden elämää rytmittävät toistuvat hedelmöityshoidot. Parit ovat valmiita tekemään kaikkensa, jotta toive omasta lapsesta toteutuisi. Apua lapsentekoon haetaan hoitojen lisäksi pankista, ja tukea puolisolta. 

Epävarmuus tulevaisuudesta ja hedelmöityshoidot sivuvaikutuksineen haastavat parisuhteen. Muille ihmisille on vaikea kertoa asiasta. Elämä kaventuessa kodin ja lapsettomuusklinikan seinien sisälle pariskunnat joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja ja miettimään elämän tarkoitusta ja tulevaisuutta – lapsen kanssa tai ilman. Ajatus omasta lapsesta muuttuu hiljaiseksi toiveeksi, jonka toteutumiselle ei ole takeita.

Hiljaa toivotut kertoo koskettavasti siitä, miten paljon tahaton lapsettomuus voi satuttaa. Elokuvan päähenkilöt eivät ole tässä suhteessa ainutlaatuisia; Suomessa noin joka viides pariskunta kärsii lapsettomuudesta jossain elämänsä vaiheessa. Useita vuosiakin kestävä odotus voi olla kipeä, mutta monesti myös palkitseva. 

Ohjaaja
Timo Haanpää
Tuotantovuosi
2010
Kieli
suomi
Tuotantoyhtiö
Vaski Filmi Oy
Kesto
72 minuuttia