Spandex sapiens

Dokumentti, K-16

Spandex Sapiens -dokumenttielokuvan päähenkilö on Kanadassa helluntailaisperheessä kasvanut ja arkkienkelin mukaan nimetty Michael Majalahti. Lapsena heiveröistä poikaa kiusattiin ja hän haki lohtua sarjakuvista sekä niiden elämää suuremmista supersankareista. Ja aivan erityisesti television showpainijoista. Nyt nelikymppisenä itsepäinen ja lihaksikas mies pukee omat spandex -trikoot päälleen showpainija Starbuckina.

Michael onkin nyt Suomen Fight Club Finland -painiorganisaation itseoikeutettu sankari, jonka pahin vastus showpainikehässä on hänen perinteisiä arvojaan uhkaava transgender-nousukas Jessica Love. Vauhdikas suomalainen Spandex Sapiens -elokuva seuraa läheltä näiden kahden showpainijan kohtaloita. Painikehän ulkopuolella keskitytään kivikauden parisuhdemalleihin jämähtäneen Michaelin värikkääseen rakkauselämään ja hänen haaveiluunsa paremmasta tulevaisuudesta.

”Tarinani ydin on, että sinun on seisottava järkähtämättä uskomasi asian puolella. Luovuttaa ei saa, vaikka maailma ja olosuhteet ympärillä vaatisivat jotain muuta”, tiivistää Majanlahti elokuvan keskeisen opetuksen.

Ohjaaja
Oskari Pastila
Tuotantovuosi
2015
Kieli
suomi, englanti, japani
Pääosissa
  • Michael Majalahti
  • Jessica Love
Tuotantoyhtiö
Emerald Gate Industries Oy
Kesto
87 minuuttia